Tuotanto

Tiesitkö, että Henkel oli maailman ensimmäinen yritys, joka keksi liimapuikon? Keksintöä seurasi Pritt-tuotemerkin ja sen perunatärkkelykseen pohjautuvien liimojen markkinoille tuominen. Liima on kätevä levittää puikosta, joka onkin paras ratkaisu lasten käyttöön: helppo, siisti ja turvallinen. Tutustu tuotteidemme valmistukseen, korkitukseen ja jakeluun sekä siihen, miten olemme kehittäneet tuotantoprosessiamme 50 vuoden ajan.

Pritt-liimapuikon valmistus

Tiesitkö, että Henkel keksi maailman ensimmäisen liimapuikon vuonna 1969? Idea siitä syntyi huulipunan helppokäyttöisyyden pohjalta. Liima on kätevä levittää puikosta, joka onkin paras ratkaisu lasten käyttöön: helppo, siisti ja turvallinen. Loistavat ideat voivat syntyä mistä tahansa!

Tutkijatiimimme

Henkelillä työskentelee tällä hetkellä monia tutkijoita, jotka kehittävät uusia tuotteita ja testaavat ideoitaan laboratoriossa. He ovat kuin kokkeja, jotka kehittävät meille ”liimareseptin”, jota sovellamme tuotannossa. Napsauta tätä, jos haluat valmistaa omaa liimaasi!

Prittin ”keittiössä”

Pritt-liimapuikkojen tuotanto alkaa täältä, Henkelin ”keittiöstä”. Liiman raaka-aineet sekoitetaan isossa astiassa ja prosessoidaan sitten ”erikoisreseptimme” mukaisesti.

Kun liima on sekoitettu, se pumpataan alas täyttölinjalle.

Ajassa taaksepäin

Lähes 50 vuotta sitten liimapuikkojen valmistuksessa ei käytetty tietokoneita. Nykyisin tehtaamme toimii tehokkaammin ja koko valmistusprosessia voi valvoa tarkasti tietokoneen avulla, vaikka tutkijamme seuraavat edelleen joitakin vaiheita.

Tehdassali

Täyttöprosessi alkaa, kun tyhjät liimapuikot kuljetetaan suuresta säilytysastiasta ramppia pitkin ylös täyttölinjan liukuhihnalle.

Henkel valmistaa kolmenkokoisia liimapuikkoja: 11, 22 ja 43 grammaa. Vaikka jokaiselle koolle on oma täyttölinjansa, ne kaikki toimivat periaatteessa samalla tavalla kaikissa tehtaissamme eri puolilla maailmaa.

Automatiikka

Automaattinen järjestelmä auttaa pitämään tyhjät liimapuikot pystyasennossa siistissä rivissä. Ne kulkevat liukuhihnaa pitkin ensimmäiselle pysähdyspaikalleen eli täyttöpisteeseen.

Tässä 11 gramman liimapuikkomme saapuvat täyttöpisteeseen. Tuotantolinjoillamme voidaan täyttää yli 200 000 liimapuikkoa päivässä. Jotta puikot voidaan täyttää, liima on tässä vaiheessa nestemäistä ja erittäin kuumaa.

Kuumaa sulaa liimaa sisältävät puikot täytyy siirtää jäähdytyspisteeseen ennen niiden korkittamista ja jatkokäsittelyä.

Jäähtyneet puikot korkitukseen

Automaattisen järjestelmän ”käsivarsi” asettaa korkit paikoilleen paljon nopeammin kuin ihminen! Kun liimapuikot on korkitettu, ne siirretään automaattisesti pakkauskehikkoihin ja jäähdytetään uudelleen, jotta voidaan varmistaa, että lämmin liima jähmettyy käyttövalmiiksi puikoksi.

Valmista!

Liimapuikot kuljetetaan kauppoihin ja ne ovat valmiita siistiin, nopeaan ja tarkkaan liimaukseen kotona, koulussa ja toimistossa.