Lue lisää koulutushankkeestamme Brasiliassa

Pritt on perustanut hankkeen, joka tähtää lasten kouluympäristön kehittämiseen Brasilian Codóssa kunnostamalla ja rakentamalla uusia, turvallisia ja hauskoja kouluja yhteistyössä PLAN International -järjestön ja Fritz Henkel Stiftung -säätiön kanssa. Hankkeessa Pritt kunnosti ja rakensi kaksi koulua ja toimitti niihin perustarvikkeet.

Rakentamalla kouluja luomme mahdollisuuksia

Hankkeen kohteena oli Codó. Se sijaitsee Mata Virgemin ja Boqueirão dos Vieirasin alueella, jolla yli puolet lapsista ei käy koulua. Myös peruskoulujen opetuksen taso on puutteellinen, koska opettajilla ei ole riittävää koulutusta tai käytössään lapsille sopivia oppimisvälineitä.

Pritt uskoo, että laadukkaan opetuksen saaminen on kehityksen ehdoton edellytys. Kaikenikäisten lasten koulutusta tukevana tuotemerkkinä Pritt on aktiivisesti mukana rakentamassa oikeudenmukaista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa sellaisilla maailman alueilla, joissa kaikilla ei ole yhtäläisiä koulutusmahdollisuuksia. Tavoitteen saavuttamiseksi Pritt on sitoutunut auttamaan lapsia, joiden mahdollisuudet käydä koulua ovat syystä tai toisesta huonot.

Rakentamalla kouluja lisäämme turvallisuutta

"Oppiminen ei väsytä mieltä." - Leonardo da Vinci

Koulu on maailman jokaisen lapsen toinen koti. Eikä koti saa olla vaarallinen. Terveys, luovuus ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä turvallisen ympäristön kanssa. Tästä syystä Pritt rakensi kouluihin tyttöjen ja poikien vessat, toimitti niihin uudet pöydät ja tuolit ja varusti pihat keinuilla ja liukumäillä. Asensimme tiloihin myös tuulettimet, jotta oppimisympäristö olisi miellyttävä kuuminakin kuukausina. Rakentamalla kouluja edistämme turvallisuutta.

Rakentamalla kouluja luomme mahdollisuuksia

"Anna miehelle kala ja ruokit hänet päiväksi. Opeta hänet kalastamaan ja ruokit hänet loppuelämäksi." - Maimonides

Pritt haluaa lasten elävän maailmassa, jossa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet. Maailmassa, jossa heistä voi tulla poliiseja, palomiehiä, opettajia tai mistä ammatista he ikinä haaveilevatkaan. Emme tahdo, että lapset joutuvat kantamaan huolta etnisyydestään, sukupuolestaan tai väkivallasta. Siksi haluamme kannustaa heitä unelmoimaan ja tekemään upeita asioita. Koska kaikki on mahdollista. Järjestimmekin perheille työpajoja lasten koulunkäynnin tärkeydestä. Uskomme, että rakentamalla kouluja luomme myös mahdollisuuksia.

Rakentamalla kouluja luomme arvoja

"Koulutus kasvattaa luottamusta. Luottamus kasvattaa  toivoa. Toivo kasvattaa rauhaa." - Confucius

Useimmat Codón koulujen oppilaista ovat innokkaita oppimaan ja ilmaisemaan mielipiteensä. Emme tahdo lasten luopuvan haaveistaan, joiden myötä heistä voi tulla sellaisia aikuisia, joita he haluavat olla. Opettajilla on mahdollisuus antaa heille tietoa ja valaa heihin itseluottamusta. Tästä syystä Pritt tarjoaa opettajille koulutusta, jotta he pystyvät auttamaan lapsia kehittymään. Lisäksi haluamme, että tytöt tuntevat olonsa turvalliseksi koulussa ja olevansa arvokkaaksi. WC-tilojen puute voi nimittäin joskus olla syy poissaoloihin. Olemme sitoutuneet takaamaan heille oikeuden hyvään koulutukseen.

Rakentamalla kouluja luomme onnellisuutta

"Oppiminen on aarre joka seuraa sen omistajaa kaikkialle." - Kiinalainen sanonta

Kaikki ihmiset ympäri maailmaa tavoittelevat onnellisuutta. Jokaisen lapsen pitäisi saada tuntea, mitä oikea onni on. Haluamme, että Codón lapset tietävät paremmin kuin kukaan muu, miltä oikein äänekäs nauru kuulostaa. Miten saavutamme tämän tavoitteen? Antamalla heille tilaa leikkiä. Pritt pystytti pihalle keinuja ja rakensi leikkialueen, jolla lapset voivat uppoutua prinsessojen maailmaan, aarteenetsintään tai salapoliisitutkimuksiin. Rakentamalla kouluja lisäämme onnellisuutta. 

Rakentamalla kouluja luomme hymyjä

"Kaikki hymyilevät samalla kielellä." - Mr. Pritt

Koulutuksen merkittävin tehtävä on opettaa lapsille tärkeitä arvoja. Yksi niistä on ystävyys. Leikkimällä yhdessä lapset voivat oppia toinen toisiltaan. Siksi Prittin kunnostamiin ja rakentamiin kouluihin on luotu oppimisympäristö, jollaisen jokainen lapsi ansaitsisi. Se tarjoaa tilaa tutkia, leikkiä, kaatua ja nousta pystyyn – paikan kasvaa. Loppujen lopuksi uskomme, että rakentamalla kouluja saamme hymyn entistä useampien ihmisten huulille. Se on tulos, jonka haluamme nähdä tulevaisuudessa. Pritt onkin mukana lisäämässä lasten tietoa kulttuurien välisistä eroista ympäri maailmaa.