Prittin historia

Vuonna 1969 Henkel keksi maailman ensimmäisen liimapuikon, joka mullisti liimauksen täysin. Tuotemerkin historiaan mahtuu monenlaisia kiinnostavia faktoja ja tapahtumia aina pakkausmuotoilun muutoksista teknologisiin edistysaskeliin. Tutustu Prittin historiaan, maailmanlaajuisen brändimme rakentamiseen ja liimapuikkomme avaruuden valloitukseen.  

1969

Henkel keksi maailman ensimmäisen liimapuikon huulipunien helppokäyttöisyyden innoittamana vuonna 1969. Se mullisti liimauksen täysin: vihdoinkin kuluttajat pystyivät käyttämään liimaa kätevästi ja siististi! Siitä lähtien, kun ensimmäinen liimapuikko tuli markkinoille lähes 50 vuotta sitten, Henkel on myynyt yli miljardi liimapuikkoa 121 maassa. Prittistä onkin kehittynyt aidosti kansainvälinen tuotemerkki.

1971

Pritt-liimapuikko tulee markkinoille 38 eri maassa. Tuotemerkki ja sen laatu alkavat olla tuttuja yhä useammille ihmisille.

1988

Design-liimapuikko tuodaan markkinoille ja liiman käyttämisestä tulee entistä helpompaa.

1995

Vuonna 1995 Henkel ostaa rollerituotteet saksalaiselta Pelikan-yritykseltä. Maailman johtavana liimatuotevalmistajana Henkel kehittää rollereita edelleen ja esittelee uusia, kompakteja ja ergonomisesti suunniteltuja korjaus- ja liimatuotteita.

1999

Vuonna 1999 Henkel laajentaa rollerituotteiden valikoimaansa tuomalla markkinoille ”kuivan” korostamisen. Tuloksena syntynyt ainutlaatuinen korostustuote on sekä kuiva että pyyhittävä. Lisäksi Henkel kasvattaa toimintaansa teippimarkkinoille kehittämällä yhdellä kädellä käytettävän teippirollerin.

2000

Kun muut siirtyvät uudelle vuosituhannelle ISOSTI, Henkel ottaa vuoden 2000 vastaan tuomalla markkinoille kaikkien aikojen kapeimman korjausrollerinsa yksittäisten merkkien korjaamiseen. Nyt pienimmätkin virheet pystyy peittämään nopeasti yhdellä vedolla!

2001

Maaliskuussa 2001 Prittistä tuli maailmanlaajuisen tuotemerkin lisäksi ”universuminlaajuinen”! 17. maaliskuuta 2001 tarkalleen klo 9.23 Soyuz-raketti laukaistiin Kazakstanissa sijaitsevasta Baikonurin avaruuskeskuksesta. Lastin mukana oli Pritt-tuotteita, jotka lähetettiin kansainväliselle avaruusasemalle (ISS). Asemalla sen komentaja, venäläinen kosmonautti Juri Usatšov testasi Prittin tuotteita henkilökohtaisesti. Tuotteet olivat ahkerassa päivittäisessä käytössä painottomissa ja muutoinkin äärimmäisissä avaruusolosuhteissa. Tämän jälkeen Prittille myönnettiin virallisesti merkki "avaruusolosuhteita kestävästä laadusta".

2003

Vuonna 2003 Henkel toi markkinoille lisää mielenkiintoisia tuotteita: PowerPrittin, jossa yhdistyivät yleisliiman teho ja liimapuikon näppärä muoto, kirkkaan No More Scissors -teipin, joka on mahdollista katkaista käsin sahalaitansa ansiosta, ja askarteluun tarkoitetun monipuolisen KidsArt-valikoiman. Viimeisenä muttei vähäisimpänä tulivat uudet täyttörollerit liimaukseen ja korjaukseen, jotka olivat entistä pienempiä, mutta sisälsivät 17% enemmän nauhaa.

2005

Uusi Correction Comfort -rolleri mahdollisti korjausten tekemisen myös sivusuunnassa. Rollerivalikoiman jatkuva kehitys tuottaa tulosta: Correction Comfort -korjausrolleri seuraa Compact-liimarollerin menestystä ja valittiin vuoden tuotteeksi FVKK:n innovaatiokilpailussa. Erinomaisen muotoilunsa ansiosta sivusuunnassakin toimiva Pritt-korjausrolleri voittaa Red Dot Design Award 2005 -palkinnon.

2009

Pritt tuo markkinoille nestemäiset liimansa, joita myydään 40 ja 90 gramman pulloissa. Pullojen ainutlaatuisen muotoilun ansiosta niiden käsittely on helppoa ja tarkkaa kaikenlaisissa askartelutöissä. Liimat sopivat ihanteellisesti lapsille, koska ne eivät sisällä liuottimia ja ovat ergonomisesti muotoiltuja. Kaikkein pienimmille Pritt kehitti erityisen poni- ja merirosvoaiheiden tuotevalikoiman.

2010

Tämä vuosi muistetaan ECOmfort-korjausrollerin tuomisesta markkinoille. Rollerin kuoret on valmistettu 89-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista. Tuote sijoittui kolmanneksi Hannoverin messuilla vuonna 2010 järjestetyssä kilpailussa, jossa palkittiin biopohjaisia materiaaleja.

Samana vuonna Pritt esitteli uuden korjausrollerivalikoimansa, johon kuului noin 50-prosenttisesti kierrätetystä muovista valmistettuja yleis- ja sivuttaiskorjausrollereita.

2011

Pritt tuo markkinoille ”kaikkien aikojen parhaan liimapuikkonsa”, joka on 90-prosenttisesti luonnollisia raaka-aineita sisältävän uuden koostumuksensa* ansiosta entistä turvallisempi lapsille ja sileämpi, vahvempi ja siistimpi kuin koskaan. Tuote sopii ihanteellisesti kaikkeen paperi- ja pahviaskarteluun. (*vesi mukaan lukien)

2014

Pritt tuo uudestaan markkinoille värilliset liimapuikkonsa koristeluun. Liimapuikkoja on saatavana pinkin ja vihreän sävyisinä. Niiden avulla lapset voivat viimeistellä luomuksensa lisäämällä niihin kimalletta tai muita koristeita. Liimapuikoista on saatavana myös setti, jonka neljä eri väriä tekevät koristelusta entistä hauskempaa. Mikä parasta, kaikissa tuotteissa on käytetty Prittin omaa 90-prosenttisesti luonnollisiin raaka-aineisiin (vesi mukaan lukien) pohjautuva koostumusta.

2015

Alkuperäiselle Pritt-liimapuikolle tehdään taikoja! Pritt tuo markkinoille uudelleen Magic Stick -liimapuikon, joka sisältää patentoidun, 90-prosenttisesti luonnollisiin raaka-aineisiin perustuvan koostumuksen*. Magic Blue Stick levittää liiman sinisenä, mutta kuivuu kirkkaaksi. Tämän ansiosta lapset erottavat askarrellessaan, mihin ovat jo levittäneet liimaa. (*vesi mukaan lukien)

2016

Pritt tuo markkinoille uudet kimalleliimapuikot punaisen ja keltaisen sävyissä. Niiden helppokäyttöisyys, sopiva kuivumisaika ja erinomainen teho mahdollistavat lasten luovat askarteluhetket. Vanhemmatkin voivat olla huolettomin mielin 90-prosenttisesti luonnollisiin raaka-aineisiin* perustuvan koostumuksen ansiosta, joka on pestävissä matalissa lämpötiloissa ja on lisäksi edullinen ja siisti käytössä! (*vesi mukaan lukien)

2017

Pritt tuo markkinoille uudet korjaus- ja liimarollerit. Uuden joustavan kärjen ansiosta nauha ei enää repeile ja rolleria voi käyttää joka suuntaan. Uuden sukupolven teippi liimarollereissa on niin ikään venymätöntä ja repeytymätöntä. Nyt korjaus ja liimaus sujuvat entistä tarkemmin ja siistimmin!