UKK

Kaikki mitä olet halunnut tietää Pritt-liimoista

1) Mitä jos vaatteille joutuu liimaa?

Vaikka useimmat tuotteemme eivät ole nestemäisiä, liima voi joskus sotkea hihat. Liota silloin vaatetta kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ennen pesua.

Noudata sitten vaatteen pesuohjeita. Älä käytä kuivapesua.

2) Miten liima säilyy hyvänä?

Jotta liima säilyisi hyvänä pitkään, sulje korkki kunnolla, kun et käytä liimaa yli kahteen minuuttiin. Tämä estää liiman kuivumisen.

Kaikki liimat pitävät lisäksi lämpimästä. Suojaa ne siis jäätymiseltä.

3) Mitä minun pitäisi varoa, kun askartelen lasten kanssa?

Pritt-liimapuikoissa ei ole käytetty liuottimia ja alkuperäinen Pritt-liimapuikko ei sisällä myöskään PVP:tä. Osa tuotteistamme sisältää pieniä osia (esim. nestemäiset liimat), eivätkä ne siksi sovellu alle 3-vuotiaille lapsille tai käyttöön ilman aikuisen valvontaa.

4) Mitä teen, jos Pritt-liimarollerin teippiin tulee silmukoita

Jos Pritt-liimarollerisi teippiin tulee silmukoita, käytä sitä vähintään kolme kertaa paperin palaseen. Näin teipin ylimääräiset teippisilmukat katoavat.

Uusimmissa Pritt-liimarollereissa on myös painike, joka tekee tästä helpompaa.

5) Miksi liimarollereita on erivärisiä?

Käytämme värejä erottamaan permanent ja non-permanent liimatuotteet toisistaan.

Permanent- liimatuotteiden tunnusväri on punainen. Non-permanent- tuotteet tunnistaa kirkkaan keltaisesta osasta. Tämän ansiosta ne on helppo erottaa pöydällä toisistaan.

6) Mitä tuotteita voi käyttää...

 … valokuvien liimaamiseen?
Suosittelemme tarkoitukseen seuraavia tuotteita: Power Pritt Liimapuikko, Uudelleentäytettävä Liimarolleri, Compact Liimarolleri ja Mini Liimarolleri.

… paperin liimaamiseen?
Suosittelemme tarkoitukseen seuraavia tuotteita: Power Pritt Liimapuikko ja Pritt Koulu-ja askarteluliima.

… huovan, kankaiden tai vaatteiden liimaamiseen?
Suosittelemme tarkoitukseen seuraavia tuotteita: PowerPritt Stick ja Pritt Stick.

… isojen alueiden korjaamiseen?
Suosittelemme tarkoitukseen seuraavaa tuotetta: Micro Rolly.

… julisteiden seinälle ripustamiseen?
Suosittelemme tarkoitukseen seuraavaa tuotetta: Multi Tack.

7) Kuinka paljon Pritt panostaa kestävään kehitykseen?

Tiedämme, että taloudelliset, ympäristöön liittyvät ja sosiaaliset tavoitteet on pidettävä keskenään tasapainossa. Henkel kantaa vastuunsa omalla vaikutusalueellaan ja panostaa kestävien ratkaisujen maailmanlaajuiseen käyttöönottoon.

Henkel alkoi kehittää vaihtoehtoja monille raaka-aineille jo vuonna 1991. Henkel korvasi ensimmäisenä Pritt-liimapuikkojen mineraaliöljypohjaiset raaka-aineet sopivilla uusiutuvilla vaihtoehdoilla.

Asiakkaamme ja kuluttajamme voivat olla varmoja siitä, että Henkelin tuotteet ja teknologiat on testattu perusteellisesti, jotta voitaisiin varmistaa, että oikein käytettyinä ne ovat turvallisia sekä ihmisille että ympäristölle.
Esimerkiksi kaikki liimapuikkomme ovat liuotteettomia. Pritt-liimapuikon sisällöstä noin 90 % muodostuu uusiutuvista raaka-aineista vesi mukaan lukien.

Pritt-liimapuikon pakkaus ei sisällä PVC:tä ja tuote on sertifioitu EU:n lasten turvallisuutta koskevan lainsäädännön tiukkojen vaatimusten mukaisesti. Pritt-korjausrollerit ovat helppoja täyttää, mikä auttaa säästämään luonnonvaroja ja vähentämään jätettä.

8) Onko totta, että Pritt oli maailman ensimmäinen liimapuikko?

Kyllä. Elettiin vuotta 1969, kun Henkelin insinööri Wolfgang Dierichs keksi Pritt-liimapuikon. Hän sai idean liimapuikon kehittämisestä, kun näki naisen levittävän huulipunaa. Herra Dierichsin mieleen tuli ajatus: ”Miksi liimaa ei voisi laittaa samaan muotoon kuin huulipuna niin, että sen käyttö olisi nopeaa, siistiä ja tarkkaa?”. Tästä alkoi Pritt-liimapuikon tarina.

Se mullisti liimaamisen täysin – vihdoinkin kuluttajat pystyivät käyttämään liimaa siististi ja helposti!

Siitä lähtien, kun ensimmäinen liimapuikko tuli markkinoille lähes 50 vuotta sitten, Henkel on myynyt yli miljardi liimapuikkoa 121 maassa. Prittistä onkin kehittynyt aidosti kansainvälinen tuotemerkki.

9) Miten voin estää liimapuikon kuivumisen?

Ilmatiivis korkki ja puikon erityinen muotoilu pitävät liiman tuoreena pitkään. Tämä pidentää tuotteen käyttöikää useilla vuosilla, mikä auttaa säästämään luonnonvaroja ja vähentämään jätettä.

10) Mikä tuote sopii parhaiten kollaasien tekemiseen?

Suosittelemme Pritt-liimapuikon käyttöä, koska sen avulla liiman levittäminen on siistiä ja kätevää.

Myös valkoinen koulu-ja askarteluliima sopii monenlaisten materiaalien liimaamiseen ja muun muassa kollaaseihin, kuviin ja pienoismalleihin.

11) Haluaisin tietää enemmän Prittin historiasta. Mistä kaikki alkoi?

Henkelin tutkija Wolfgang Dierichs keksi idean liimapuikosta vuonna 1967. Ensimmäisen Pritt-liimapuikon kehittäminen kesti kaksi vuotta. Huulipunaa muistuttava liimapuikko oli pieni ja kätevä, siisti levittää ja aina käyttövalmis. Elettiin vuotta 1969.

Siitä lähtien Pritt on tuonut markkinoille jatkuvasti uutta liimauksen saralla: Pritt-yleisliiman (1972), innovatiivisen liimarollerin (1989), askarteluliiman (2010) ja uudistuneen liimapuikon (2011). Viime aikoina olemme tehneet innovaatioita koristelutuotteiden valikoimassa ensimmäisen kimalleliimapuikkomme lanseerauksen myötä (2016).

Vuonna 1995 Henkel osti rollerituotteet saksalaiselta Pelikan-yritykseltä. Maailman johtavana liimatuotevalmistajana Henkel kehitti rollereita edelleen ja esitteli uusia, kompakteja ja ergonomisesti suunniteltuja korjaus- ja liimatuotteita.

Korkealaatuisille tuotteillemme on myönnetty monia kansainvälisiä palkintoja vuosien varrella.

Lisätietoa Prittin historiasta saat osiosta Tietoa Prittistä.

12) Kuka on Herra Pritt?

Herra Pritt on Pritt-tuotemerkin keulahahmo.
Sen loi Arnold Sindle vuonna 1987 Manchesterissa Isossa-Britanniassa.
Herra Pritt koristi Pritt-liimapuikkojen pakkauksia ensi kertaa vuonna 2007.

13) Minulla on idea, jonka haluaisin jakaa! Miten voin ottaa yhteyttä?

Etsimme aina uusia ja jännittäviä ideoita! Täytä yhteydenottolomake täällä: ota yhteyttä

14) Minulla on palautetta tuotteestanne. Miten voin ottaa yhteyttä Prittiin?

Otamme mielellämme vastaan palautetta tuotteistamme. Jos sinulla on kommentteja tai parannusehdotuksia, ota meihin yhteyttä: ota yhteyttä